Nya regler för SMS lån under 2014

Under första halvan av 2014 kom det nya regler för SMS lån. Detta finns beskrivet på smslanen.se. Finansdepartementet har ökat kontrollen av smslåneföretagen, som idag måste inneha ett tillstånd för att driva verksamhet inom SMS lån, eller mikrolån som även det är en benämning för samma typ av lån. I och med detta får finansinspektionen en ökad insikt och kontroll av de företag som bedriver låneverksamhet.

Innan detta trädde i kraft så fanns det ingen nödvändighet att ansöka om tillstånd för denna typ av verksamhet. Nu skall även de företag som bedriver verksamhet inom SMS lån avge rapporter till finansinspektionen så att en noggrannare granskning av dessa kan ske.

Detta är naturligtvis bra för alla som vill låna pengar snabbt, och under kort tid, via SMS lån då det ökar säkerheten för dig som låntagare att undvika oseriösa långivare. När det gäller smslanen.se så bedyrar dock de att det inte existerar några oseriösa långivare av SMS lån på deras sida, vilket naturligtvis gör dig säker att ansöka om ett SMS lån via någon av de länkar som finns på smslanen.se.

Kommer du att påverkas av detta som låntagare av SMS lån

Som låntagare så kommer detta inte att påverka dig på minsta sätt, mer än att det gör dig säkrare i och med att oseriösa aktörer kommer att bli grundligt kontrollerade och fråntagna sitt tillstånd om det hittas några oegentligheter.

Dock kan detta på sikt leda till att du som idag har betalningsanmärkningar, kommer att få det svårare att ta ett SMS lån i framtiden om finansinspektionens regler skulle utökas att omfatta ytterligare regler.

Mer om hur, och vad som gäller angående SMS lån, kan du finna på smslanen.se. Är du på gång att ta ett SMS lån för första gången så är detta även en bra plats att hitta seriösa långivare.

Comments are closed.