Vad är Kronofogden?

Kronofogden är något som många människor ser som ett svart skynke, som hänger över dem för att de hamnat i olika ekonomiska situationer som de inte kunnat bemästra. Detta kan ha inträffat på grund av otur, en dålig företagsidé eller av ren och skär dumhet och slarv med den personliga ekonomin. I vilket fall brukar alla dessa ha en sak gemensamt. De vill inte prata om det, och de ser det hela som något nedvärderande och skäms för deras egen situation som har uppkommit.

Andra människor ser Kronofogden som något de är rädda för, och ser till att alla räkningar och skulder är betalda på dagen, av anledningen att de inte kan tänka sig att klara en situation som skulle försätta dem i kontakt med Kronofogden. En del är företagare som tar hjälp av Kronofogden för att driva in sina fakturor som deras kunder inte har betalat, och oftast är de inte speciellt förtjusta i Kronofogden heller eftersom denne inte kan göra mer än att kontrollera om det finns några pengar att hämta hos den skuldsatte.

Kronofogden är också en instans som kan hjälpa dig

Vad vi ska tänka på som privatpersoner, är att Kronofogden inte finns för att stjälpa utan egentligen är där för att de vill hjälpa dig ur din penibla situation. Har du kommit i ekonomiska problem, vilket har påverkat din förmåga att betala dina skulder och räkningar så kan Kronofogden hjälpa dig ur denna situation.

Genom Kronofogden kan du få alla de kontakter, och den hjälp som behövs för att din ekonomi ska komma på fötter. I alla Sveriges kommuner så samarbetar Kronofogden med Socialnämnden och Arbetsförmedlingen, vilket gör att du får tillgång till en hjälp som är unik i Europa. Har du kommit i en svår ekonomisk situation, se till att få den hjälp du behöver och har rätt till så slipper din ekonomiska misär dra ut på tiden.

Comments are closed.